top of page

Jens Van Noten

Wedstrijd- en showteam

Jens startte op zijn 18e aan de dansopleiding van Fontys (Tilburg, NL). Hier vormde hij zich als all-round danser en behaalde hij zijn bachelor in ‘Theaterdans Uitvoerend - Jazz Urban’. Hiervoor had hij in zijn jeugdjaren al een kleine 7 jaar ervaringen opgebouwd door deel te nemen aan hiphop wedstrijden. Deze zowel nationaal als internationaal. Hier behaalde hij meerdere Belgische titels. 


Enkele maanden na de start van zijn dansopleiding nam Jens een extra uitdaging aan. Hij bemachtigde een plek in het moderne team van Min Hee Bervoets in het televisieprogramma ’The Ultimate Dance Battle’. Zijn opleiding gecombineerd met het programma en nadien de vele workshops en extra bijscholingen maakten hem al snel een gepassioneerd all-round danser.


Jens studeerde vier jaar later af en kon 2 seizoenen aan de slag in een dansgezelschap olv Truus Bronkhorst. Hij danste in een eerste seizoen een duet-voorstelling met haar. Het volgende seizoen volgde een theatertour met 6 acteurs. In diezelfde tijd werkte Jens ook als commercieel danser voor o.a. ‘The Voice Van Vlaanderen, The Voice Belgique, Idols Nederland, Playback Je Gek, 3FM Awards, De Winterrevue,..’ Hij stond in zalen zoals Het Sportpaleis, AFAS live, Heineken Music Hall, Paradiso.


In 2017 werd Jens de vaste danser voor de Belgische artiest ‘Loïc Nottet’. Van de lente 2017 tot zomer 2018 hebben ze getourd met de ‘Selfocracy Tour’. In eigen land hebben ze gespeeld in o.a. Vorst Nationaal en Ancienne Belgique. Shows buiten België werden gegeven in o.a. Rusland, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Jens is ook te zien in de music video ‘MudBlood’ van Loïc.


Jens geeft zowel commercial hiphop als contemporary fusion lessen. Tijdens de commercial lessen ligt de nadruk op lijnen, extensies en vormgeving. In de fusion lessen ligt de nadruk meer op het atypische bewegen van het lichaam en het ontplooien van een unieke danstaal.

Jens Van Noten
bottom of page