top of page

Dansstijlen 

Ben je niet helemaal zeker wat er bij jou past? of wil je graag weten welke dansstijlen je leert?

Hier vindt je een duidelijk overzicht van wat elke les inhoud.

300458568_5088184487960310_8793537292619126694_n.jpeg

Mini's

2,5j - 5j

De jongens en meisjes van deze groep leren spelenderwijs coole dansjes op eigentijdse muziek. Het dansplezier van de kindjes is het aller belangrijkste, daarom worden de danslessen zo ingedeeld dat er ook wel eens tijd is voor een leuk spelletje. We laten onze Mini jongens en meisjes op een speelse manier kennismaken met ruimte en beweging door ze termen te leren zoals hoog-laag, groot-klein, hard-zacht. 

Kids

6j - 9j

Onze kids leren in deze les dansjes met invloeden uit verschillende stijlen: urban (streetdance), freestyle (disco), Jazz, modern enz. Ook hier staat het dansplezier centraal en kijken de docenten waar de interesse van de kids ligt. We zien dat dit voornamelijk Urban stijlen zijn onder invloed van de TikTok-Trend.

IMG_0235.HEIC

Teens

8j - 12j

 

Tijdens de lessen Teens nemen we opnieuw verschillende stijlen onder de loop. Al zijn we hier meer gericht op de verschillende urban stijlen. We laten de Teens proeven van

Hip-Hop, Girly Hip-Hop, Streetdance, Dancehall, Clip-dance, en zelfs Basic Tutting Combo's. Dit is een groep waar we werken aan de ontwikkeling als danser en het vinden van jou persoonlijke stijl. Kracht, uithouding en lenigheid wordt bij de Teens ook uitgebreid getraind.

Mixed Up

+12j

De naam van deze groep spreekt voor zich, we bekijken een mix aan stijlen. We maken choreografieën met invloeden van moderne dans, urban dans, jazz dans, show dans, Latin invloeden en freestyle. Dans wordt een echte uitlaatklep en ze worden gemotiveerd om aan te geven waar ze zich verder in willen verdiepen. Met de juiste motivatie, energie en discipline worden deze dansers helemaal klaargestoomd om aan het echte werk te beginnen.

IMG_8866.jpg
144120987_3415856648526444_4863539781031103339_n.jpg

Klassiek

Verschillende groepen 3j - +13j

Tijdens de klassieke les leren de verschillende leeftijden de basis van 'DANS'. Ze leren de verschillende posities, barre oefeningen, oefening au milieu (midden van de dansvloer), verplaatsingen/diagonalen, sprongen, choreografieën en stretch.

Samen-dansen, discipline en respect voor elkaar is super belangrijk tijdens deze lessen.

TIP: de lessen klassiek ballet helpen je kind later bij het leren van de Franse taal. ;)

Modern

9j - +16j

Onze lessen Modern zijn een echte aanrader! Hier leer je alles wat je moet weten als danser. Je krijgt een goede basis aangeleerd, zo leren de dansers de namen en termen van bepaalde bewegingen die ze vaak tijdens danslessen tegenkomen en moeten uitvoeren. In deze les ligt de nadruk op het leren 'juist' bewegen en niet zo zeer op het leren van choreografieën. Al komt dit ook zeker aan bod aangezien we ook de technieken van de moderne dans gaan leren. wie deze lessen volgt heeft ongetwijfeld een stapje voor in de echte danswereld.

IMG_7164.JPG
IMG_0121.JPG

Wedstrijd- en showteam

9j - +16j

Onze dansschool biedt naast het recreatieve aanbod ook een sterke competitieve aanvulling.

Deze teams zijn ideaal voor dansers die opzoek zijn naar meer uitdaging, graag op een podium staan en willen dansen voor publiek. Met deze teams geven wij de kans om extra te groeien in dat wat je het aller liefste doet. Onze urban teams verzorgen verschillende shows en geven het beste van zichzelf op wedstrijden als Dancewaves, on stage dance competition, Legacy,...

bottom of page