top of page
Dance@cademy is één grote swingende dansfamilie met een klinkende naam in de Vlaamse Danswereld 

Dance@cademy, met zetel in St.-Katelijne-Waver, opgericht sinds 2010, leverde meteen met succes de dansers voor de VTM Kzoom Zomertour. Uit die succesvolle samenwerking groeide het befaamde “Showteam”. Dit gezelschap van een dertigtal dansers, van 7 tot 20 jaar, verzorgde naast de Kzoom Zomertour onder meer ook de dansacts op de Zomerhappening i.s.m. Vitaya en Haribo. Verder traden ze onder meer al op in Plopsaland, Bokrijk, VTM, diverse personeelsfeesten, All Day Long Tour aan de kust, de slotshow van Junior Eurosong in Amsterdam (live-uitzending). 

Dance@cademy zette ook al eerder dansers in bij Ralf (winnaar Junior Eurosong), Laura Omloop, Bart Kaëll, Gunther Neefs, Garry Hagger, Sasha en Davy, Louise Viaene, en vele andere. We acteerden en dansten ook al in verschillende reclamespots en clips. 
Ook de “Lichtstoet” in St.Kat.Waver en “Jaarmarkt” in OLV Waver, de “Bierfeesten” in Mechelen en enkele andere festivals doen op ons beroep.

 

Ondertussen zijn we verder uitgegroeid en doen we verschillende wedstrijden en maken we professionele filmpjes van al onze dansers. Zo hebben we in november 2020 een videoclip gemaakt op het lied "Schreeuw van de jeugd" van Peter Vanlaet voor rode neuzen dag. Kortom, een dansschool met vele mogelijkheden en leuke momenten voor de dansers.

Wil je ons graag boeken voor jouw evenement? Stuur dan zeker een mailtje naar booking@dance-academy.be!

IMG_26670202FE70-1.jpeg

 ons volgen kan op:
    Facebook: Dansschool & Showteam Dance@cademy
    Instagram: danceacademybe

    Youtube: DanceAcademyFilmpjes

 

Onze docenten

Luna Hubrechtsen - Showteam 

Woonplaats: Bonheiden

Dansstijl: Modern, Hedendaags, Hiphop, Klassiek
Belangrijkste Opdrachten: Samson & Gert Kerstshow, 10 jaar K3, Junior Eurosong, Voorprogramma Cody Simpson in Nederland, Danser bij Ralf Mackenbach, Videoclips, Vtm Kzoom Zomertour, Vitaya Zomertour, Lekker Zomeren Zomertour, Gala van de katelijnse keien, eetfestijnen, lichtstoet

Televisieprogramma: Doe De Dance & Moving on met Ralf
Opleiding: Showteam Dance@cademy, Studio 100, conservatorium Mechelen  
Leukste danservaring of moment: Ik heb de kans gehad om in het voorprogramma van Cody Simpson te dansen. Dit was een leuke ervaring, die ik niet snel zal vergeten.

Sterre Hubrechtsen - Wedstrijd- en showteam - Kids - Teens - Klassiek - Dance Fundamentals - Workout

Woonplaats: Sint-Katelijne-Waver 
Dansstijl: Commercial, Girly, Hiphop, Streetdance, New style
Belangrijkste Opdrachten: 

Film: Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand, 

Danser: Lebruce, Laura Omloop, 10 jaar K3, Vtm Kzoom Zomertour, Vtm Kzoom Pop (Lotto Arena), Dalton Sisters, Ketnet Freeze, Junior Eurosong, Ralf Mackenback, Sasha en Davy, Bart kael, Vitaya zomertour, Lekker Zomeren Zomertour, Anne's Awards, Kunstbende, Lichtstoet, allerlei workshops, Gala van de Katelijnse keien, X-mas deluxe,...

Televisieprogramma: Doe De Dance, De week van Laura, Ketnet king Size

Videoclips: Louise Viaene, Steff Philipsen

Wedstrijden: On Stage Dance Competition, Dancewaves, Legacy Dance Competition, Belgian Dance Awards
Opleiding: Showteam Dance@cademy, 
Studio 100, Conservatorium Mechelen, Urban Dance Camp    
Leukste danservaring of moment:  Mijn aller leukste danservaring was 1 week gaan dansen op Urban Dance Camp in Duitsland. Hier kreeg ik les van choreografen van over heel de wereld. Op het kamp heb ik ook super veel dansers en danseressen leren kennen.

IMG_8397.jpg

Jens Van Noten -  Wedstrijd- en showteam

Jens startte op zijn 18e aan de dansopleiding van Fontys (Tilburg, NL). Hier vormde hij zich als all-round danser en behaalde hij zijn bachelor in ‘Theaterdans Uitvoerend - Jazz Urban’. Hiervoor had hij in zijn jeugdjaren al een kleine 7 jaar ervaringen opgebouwd door deel te nemen aan hiphop wedstrijden. Deze zowel nationaal als internationaal. Hier behaalde hij meerdere Belgische titels. 

Enkele maanden na de start van zijn dansopleiding nam Jens een extra uitdaging aan. Hij bemachtigde een plek in het moderne team van Min Hee Bervoets in het televisieprogramma ’The Ultimate Dance Battle’. Zijn opleiding gecombineerd met het programma en nadien de vele workshops en extra bijscholingen maakten hem al snel een gepassioneerd all-round danser.


Jens studeerde vier jaar later af en kon 2 seizoenen aan de slag in een dansgezelschap olv Truus Bronkhorst. Hij danste in een eerste seizoen een duet-voorstelling met haar. Het volgende seizoen volgde een theatertour met 6 acteurs. In diezelfde tijd werkte Jens ook als commercieel danser voor o.a. ‘The Voice Van Vlaanderen, The Voice Belgique, Idols Nederland, Playback Je Gek, 3FM Awards, De Winterrevue,..’ Hij stond in zalen zoals Het Sportpaleis, AFAS live, Heineken Music Hall, Paradiso.

In 2017 werd Jens de vaste danser voor de Belgische artiest ‘Loïc Nottet’. Van de lente 2017 tot zomer 2018 hebben ze getourd met de ‘Selfocracy Tour’. In eigen land hebben ze gespeeld in o.a. Vorst Nationaal en Ancienne Belgique. Shows buiten België werden gegeven in o.a. Rusland, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Jens is ook te zien in de music video ‘MudBlood’ van Loïc.

Jens geeft zowel commercial hiphop als contemporary fusion lessen. Tijdens de commercial lessen ligt de nadruk op lijnen, extensies en vormgeving. In de fusion lessen ligt de nadruk meer op het atypische bewegen van het lichaam en het ontplooien van een unieke danstaal.

Sebastian Bruce Maurice - Wedstrijd- en showteam

Bruce studeerde af als danser aan ‘Artez’ (Arnhem, NL). Hier behaalde hij een Bachelor diploma in ’Theaterdans Uitvoerend’. Voorheen stonden muziek en dans al heel zijn leven centraal. Van optredens geven met al zijn neven en nichten naar het winnen van de Kunstbende. Het was voor Bruce dan ook enorm logisch om zijn talenten verder te ontwikkel na het behalen van zijn diploma op de middelbare school.
Tijdens zijn dansopleiding werd Bruce voornamelijk technisch geschoold. Dagelijks krijg hij les in Klassiek Ballet, Moderne dans, Floorwork,.. Hij koos tijdens zijn opleiding voor een minor in muziek. Zo kon hij zijn beide passies (muziek en dans) gaan combineren. Hij liep stage bij enkel van Nederland’s groot

ste gezelschappen zoals Conny Janssen en Scapino Ballet. Bruce danste 3 volle seizoenen bij het gezelschap ‘Internationaal Danstheater’. Hij zat in 3 verschillende creaties van hun. Hij tourde hiermee doorheen heel Nederland en Indonesië.

Tijdens zijn werk bij ‘IDT’ ontplooide hij zich in het nachtleven van Amsterdam als MC op verschillende evenementen. Hierdoor werd zijn talent voor muziek verder ontwikkeld. Bruce besloot buiten dans zich ook te gaan focussen op een muziekcarrière. Hier ontstond ‘Lebruce’. Hij mocht op podia staan zoals Paradiso, De Melkweg, Tivoli, Milkshake Festival en Kwaku Festival. In 2018 bracht hij zijn eerste single ‘Oh You’ uit.

Bruce geeft commercial hiphop lessen. Tijdens zijn lessen legt hij de nadruk op dynamiek en scherpte van de bewegingen. Uitstraling en inleving zijn voor hem enorm belangrijk

Ayrton Hensmans - Wedstrijd- en showteam 

Woonplaats: Betekom
Dansstijl: Commercial, Girly, Hiphop, Heels, Modern, Contemporary

 

Belangrijkste Opdrachten: 

#Like Me , #Dance Like Me, #Like Me In concert, #Like Me on tour, Disneyland Parijs (Disney stars on parade, Halloween parade, Christmas parade), Het Schlagerfestival, Gala van de gouden K’s, Er was eens de sprookjes musical, Halloween Bobbejaanland, Cowboytown celebrations Bobbejaanland, Vtm Kzoom Zomertour, Vitaya zomertour, Lekker Zomeren Zomertour, Anne's Awards, Kunstbende, Lichtstoet, allerlei workshops


Opleiding: Fabric Magic Productions, Showteam Dance@cademy, Self training by workshops, Private classes  
Leukste danservaring of moment:  Mijn leukste danservaring is toch de eerste #Like Me show dat we ooit deden in de Lotto arena. De adrenaline sprong door heel je lijf vanaf het eerste moment dat iedereen begon te gillen voor de hele cast vlak voor de show van start ging.

Mauro Van Schaeybroeck - Wedstrijd- en showteamKids - Teens

Woonplaats: Antwerpen
Dansstijl: Hiphop, Commercial & Modern

​Mauro is op 10 jarige leeftijd beginnen dansen en was een lange tijd zanger van de tienergroep “Popkidz”. In deze tijd werkte hij voor verschillende productiehuizen o.a Disney Channel, VtmKzoom, Ketnet, MentTv, etc....

Margaux Langenus - Klassiek

Ik ben beginnen dansen op 5-jarige leeftijd, dat ik toen startte als hobby. Na 3 jaar mocht ik doorstromen naar de semi-professionele school van Dansstudio Ijvi Hagelstein en heb ik daar een opleiding klassiek, modern en jazz genoten. Deze school was verbonden aan het productiehuis Studio 100 waar ik tot vorig jaar nog zelf de producties meedanste. Voorbeelden zijn ‘De Samson&Gert Kerstshow’, ‘De Grote Sinterklaasshow’, een aantal tv-producties en meerdere K3 tours doorheen België en Nederland.

 

Sinds mijn 15e geef ik danslessen aan kleuters en klassiek ballet aan kinderen en jeugd. Ik vind het fantastisch om te zien dat de kinderen vooruitgaan en hoe ik mijn kennis en passie kan doorgeven. Sinds 2021 geef ik ook klassiek ballet en pilates aan volwassenen.

Jade Taeymans - Wedstrijd- en showteam 

Woonplaats:
Dansstijl: Hiphop, Commercial & Modern

 

Fleur Mondon - Mini's

Woonplaats: Sint-Katelijne-Waver
Dansstijl: Hiphop & Commercial 

Ik ben al op jonge leeftijd beginnen dansen bij Xpression, waar ik jazz deed. Toen deze dansschool stopte, kwam ik terecht bij Dance@cademy. Ik danste enkele jaren bij mixed up, maar ik wou graag meer uitdaging. Daarom ben naar het show- en wedstrijdteam gegaan. Hier is dansen echt mijn passie geworden en heb ik al aan verschillende optredens en wedstrijden deelgenomen, zoals The Code, Dancewaves, UDO, Katelijnse Keien, Elzerock,...

 - Mini's

Woonplaats: Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Dansstijl: Hiphop & Commercial    

 

354093462_1923650494745541_7579533941252604493_n.jpg

Christel van den Heuvel - Mixed Up

Woonplaats: Antwerpen

Dansstijl: Klassiek, Jazz, Hip Hop   

Dansopleiding: Vanaf 3 jaar klassiek bij de Mechelse Balletschool olv Anouchka Balsing. Vanaf 5 jaar jazz&klassiek&hip hop bij de Mechelse Balletschool.

In 2003 begonnen aan de Fontys Hogeschool (Tilburg NL) theaterdans uitvoerend. Vroegtijdig moeten stoppen omwille van knieblessure.

Danservaring: Jaarlijkse optredens met de Mechelse Balletstudio, verschillende videoclips, optredens met bekende artiesten waaronder Swoop, Catherine,... Zomeraperitief, Optredens met Joke Verlinden en Debbie Declercq van UTDS Mechelen in oa. Carré, bal van de burgemeester,... Les gegeven aan kids bij UTDS Mechelen.

Leukste danservaring: Dansen met mijn dochtertje.

bottom of page